In cat timp se invata limba germana?

Cursuri-si-Meditatii-Germana-Online

De la NIVELUL A1 pana la C1 sau C2

Nivelul A1

Primul nivel din “Cadrul European de Referinta pentru Limbi Straine” este nivelul A1, denumit si nivel introductiv. In cazul in care nu ati mai studiat limba germana, punctul de pornire este A0 si veti incepe studiul cu regulile de pronuntie si scurte conversatii de baza, iar in paralel se discuta notiunile de gramatica de baza. Nivelul A1 se imparte in modulele A1.1 si A1.2. Durata de parcurgere a nivelului A1, care include cele doua module, este de aproximativ 3 luni, pentru cursurile care se desfasoara in ritm de doua sedinte pe saptamana, sau de 6 luni, pentru cursurile care se desfasoara in ritm de o sedinta pe saptamana. Este foarte important sa utilizati un manual structurat conform “Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine”, astfel incat sa puteti evalua progresul si sa puteti sti cat mai aveti de parcurs din nivelul respectiv. Un alt avantaj al utilizarii unui manual astfel structurat il constituie faptul ca in urma parcurgerii materiei din manualul respectiv, veti putea sustine un examen de certificare si veti avea certitudinea ca ati parcurs toate notiunile necesare promovarii examenului. La sfarsitul nivelului A1 veti putea purta conversatii de baza in limba germana, va veti putea prezenta in limba germana si veti putea intelege elemente conversationale de baza, daca interlocutorul vorbeste lent.

Click AICI pentru informatii despre cursurile noastre online conversationale – Cursuri „Online German Zentrum”, niveluri: A1, A2, B1, B2, C1 (preturi avantajoase, inscrieri pentru cursanti din orice parte a tarii sau din strainatate)

Nivelul A2
Urmatorul nivel al scarii de evaluare este A2. Pe parcursul acestui nivel se va face treptat trecerea de la notiunile introductive spre fraze si conversatii mai complexe, notiunile de gramatica de la nivelul A1 vor fi acum aprofundate si treptat veti constata ca deja v-ati format o vedere de ansamblu asupra gramaticii limbii germane. Natura conversationala a cursurilor va va ajuta sa dobanditi abilitati de conversatie inca de la nivelul A1 si treptat veti dobandi autonomie in exprimarea libera. La sfarsitul nivelului A2, care include modulele A2.1 si A2.2, veti putea purta conversatii de baza, pe subiecte familiare (la cumparaturi, in calatorii etc.) fara a avea nevoie de dictionar. Va veti putea intelege cu un vorbitor nativ, daca acesta vorbeste lent. Nivelul A2 complet se parcurge in aproximativ 3 luni, la cursurile in ritm de doua sedinte pe saptamana, si in aproximativ 6 luni, la cursurile in ritm de o sedinta pe saptamana.

Nivelul B1
Nivelul intermediar B1 cuprinde modulele B1.1 si B1.2. Nivelul B1 se parcurge in 3 luni si jumatate, pentru cursurile de doua sedinte pe saptamana, si in aproximativ 7 luni, la cursurile in ritm de o sedinta pe saptamana. Pe parcursul nivelului B1 veti deveni din ce in ce mai fluent in limba germana, iar la cursuri veti purta constant conversatii in limba germana, aspect care va va ajuta sa consolidati toate notiunile parcurse la modulele anterioare. La finalul nivelului B1 veti putea aplica pentru un loc de munca in limba germana. In functie de angajator si de cerintele postului respectiv, nivelul minim necesar pentru a putea profesa in limba germana este B1, B2 sau C1.

Nivelul B2
Urmatorul nivel este B2, nivelul post-intermediar. Perioada de parcurgere a acestui nivel este de 3 luni si jumatate sau de 7 luni, in functie de cursul ales. La finalul acestui nivel va veti putea exprima fluent si spontan, veti putea aborda o gama larga de subiecte de conversatie, fara a avea nevoie de dictionar sau de ajutor pentru o exprimare fluenta. Cei mai multi angajatori considera nivelul B2 drept nivel de referinta pentru ocuparea unui post in limba germana.

Nivelul C1
Veti putea de asemenea sa participati la cursurile de nivel C1 (curs de nivel avansat). In urma parcurgerii acestui nivel, va veti putea exprima cu un grad inalt de fluenta in limba germana si veti putea intelege nuante subtile in limbajul vorbit sau scris. Durata de parcurgere a modulelor C1.1 si C1.2 este de 3 luni si jumatate sau de 7 luni, in ritm de doua sedinte pe saptamana, respectiv o sedinta pe saptamana.

Nivelul C2
Nivelul C2 este ultimul nivel al “Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine”. Acest nivel este asemanator limbii materne, cursantul poate intelege orice fara efort si se poate exprima foarte precis si fluent. Nivelul C2 se parcurge in 3 luni si jumatate sau in 7 luni, in functie de cursul ales.