Cum invatam eficient limba germana?

Metode de invatare utile

In acest articol vom discuta despre principalele metode care vor transforma invatarea limbii germane intr-un proces eficient si placut, tinand cont si de factorul motivational care, dupa cum stim, nu este mereu constant, iar acest lucru trebuie privit ca un aspect normal al procesului de invatare.

Intocmiti un plan eficient de invatare
Este recomandabil sa alocati in fiecare saptamana un interval de minim doua ore pentru fixarea structurilor noi. Pentru o fixare mai eficienta a vocabularului, cititi cuvintele si stucturile noi cu voce tare, de mai multe ori. Ideal este sa va propuneti sa alternati metodele de invatare, astfel incat procesul de invatare sa devina cat mai diversificat si interactiv. De exemplu, intr-o zi puteti sa invatati cuvintele noi citindu-le de mai multe ori, in ziua urmatoare puteti sa ascultati stiri sau filme in limba germana, apoi puteti incerca sa inregistrati cuvintele noi pe telefonul dumneavoastra si le puteti asculta de cate ori aveti ocazia. Pentru fixarea notiunilor de gramatica puteti aplica aceleasi metode, important este sa nu renuntati la aceste metode si obiceiuri de invatare atunci cand aveti perioade de lipsa de motivatie.

Click AICI pentru informatii despre cursurile noastre online (inscrieri pentru cursanti din orice parte a tarii sau din strainatate)

Invatati substantivele cu articol si forma de plural
Cursantii care abia au inceput studiul limbii germane au tendinta de a neglija articolele si formele de plural. In limba germana, un substantiv este doar pe jumatate invatat daca nu fixati si aceste “detalii”. De aceea este foarte important sa va formati obiceiul de a invata substantivele cu articol si forma de plural inca de la primele lectii.

Invatati structuri si propozitii, nu doar cuvinte izolate
Acesta este probabil cel mai important sfat pentru invatarea limbii germane intr-un mod eficient. Tendinta generala este de a invata cuvintele fara a avea un context sau o structura in care sa apara cuvantul respectiv drept exemplu, obicei care este ineficient pe termen lung. Asadar, invatati intodeauna cuvintele in context, ganditi-va cum ati putea formula o propozitie in care sa fie inclus cuvantul nou. Doar in acest fel va veti imbunatati fluenta pe termen lung.

Incercati sa purtati conversatii alaturi de alti vorbitori de limba germana
O alta metoda foarte eficienta de invatare este sa purtati conversatii in limba germana in cadrul unui curs de limba germana care are si o componenta conversationala sau alaturi de cunoscuti interesati de studiul limbii germane. Conversatia ajuta foarte mult pentru a prinde curaj in exprimarea libera. Este posibil sa aveti un nivel foarte bun de cunostinte, dar sa nu fiti suficient de fluent tocmai din lipsa exercitiului pe partea de conversatie. De obicei progresul se vede relativ rapid atunci cand capatati curajul sa va exprimati in limba germana, insa este nevoie de o perioada de acomodare in ceea ce priveste exprimarea libera.

Nu trebuie sa va fie frica de greseli in exprimarea libera
Greselile fac parte din procesul normal de invatare, acestea trebuie corectate, insa nu este cazul sa fiti demoralizati de faptul ca nu va puteti exprima fara greseli. Daca in scris aveti timp de gandire pentru a va putea corecta greselile, situatia este cu totul diferita in exprimarea libera. Multi cursanti au tendinta de a nu se putea exprima din frica de a face greseli, iar acest lucru nu poate aduce decat dezavantaje in procesul de invatare. Asadar solutia este sa aveti curaj in exprimarea libera si sa nu va ganditi la greseli. Bineinteles, greselile se vor corecta in permanenta in cadrul cursurilor de limba germana si se vor discuta notiunile de gramatica, insa acest lucru trebuie sa incurajeze vorbitul liber, in niciun caz nu trebuie sa accentueze retinerea cursantilor de a se exprima liber.