Profesoara de Limba Germana

Profesoara de Limba Germana
Profesor limba germana online

Prof. Ioana Lucaci

INTREBARI FRECVENTE

Intrebari si raspunsuri despre cursurile si meditatiile online de Limba Germana cu profesoara de la cursuri - Prof. Ioana Lucaci

1. Care este nivelul minim de cunoastere a limbii germane pentru a lua parte la cursurile online de limba germana?

Nu exista un nivel minim de cunoastere a limbii germane pentru a participa la cursurile online. Pot participa cursanti de nivel incepator, intermediar sau avansat. Inscrierile la cursuri se realizeaza in urma unui test online de nivel, asadar fiecare cursant va fi indrumat sa se inscrie la nivelul potrivit. Pentru cursantii care nu au mai studiat limba germana, exista si grupe de curs pentru incepatori de la zero.

2. Va adaptati stilul de predare pentru fiecare cursant in parte?

Pentru mine este important sa inteleg nevoile si preferintele de invatare ale fiecarui cursant. In functie de acestea, aleg metodele de predare cele mai eficiente pentru fiecare cursant in parte. De exemplu, daca un cursant nu rezoneaza cu o anumita explicatie, incerc sa reformulez cu alte exemple concrete pana cand avem un punct comun si cursantul respectiv este multumit si intelege ce se preda. Important este ca participantii sa se simta in siguranta atunci cand imi adreseaza intrebari si sa fie o comunicare sincera si lipsita de stres pentru cursanti, atunci cand acestia nu inteleg anumite notiuni din prima.

3. Cum este structurata o sedinta de curs online de limba germana?

Fiecare sedinta include corectarea temelor, exercitii de gramatica, de vocabular, de pronuntie, conversatie si parti audio. De asemenea, folosim activitati interactive pentru a face invatarea mai distractiva si mai eficienta.

4. Si in ce fel oferiti feedback cursantilor dumneavoastra?

Ofer feedback constructiv in permanenta in timpul sedintelor, astfel incat fiecare cursant sa stie exact cum isi poate imbunatati cunostintele de limba germana si la ce aspect mai are de lucru. De exemplu, unii cursanti au nevoie sa insiste mai mult pe partea de pronuntie, altii au nevoie de putin mai mult ajutor pe partea de gramatica, iar alti cursanti au teama de a vorbi si de a formula propozitii. Toate aceste aspecte sunt normale si cursantii trebuie sa stie ca fac parte din procesul natural de invatare, de fiecare data cand primesc feedback. De asemenea, analizez si evaluez progresul cursantilor si ofer feedback detaliat prin evaluari periodice. La fiecare 4 saptamani de curs avem o evaluare in format digital, cursantii primesc linkul catre o platforma online de evaluare si sustin un test de evaluare, in urma caruia primesc feedback personalizat.

5. Care e cel mai neobisnuit cuvant german?

Exista multe cuvinte germane neobisnuite sau speciale in felul lor, mai ales anumite cuvinte compuse. Cred ca unul dintre cele mai interesante cuvinte este „Fernweh”, care se traduce prin „nostalgia calatoriilor” sau “dorul de a pleca” intr-un loc indepartat. In limba romana noi ii mai spunem si “dor de duca”. Este un cuvant care exprima perfect sentimentul acela de a dori sa explorezi lumea si sa vezi locuri noi, sa cunosti alte culturi.

6. De ce sa aleg cursurile online de limba germana in locul celor offline?

In primul rand, pentru ca astfel ai acces la cursuri oriunde te-ai afla, fara sa fie nevoie sa te deplasezi fizic. Din anul 2020 am mutat cursurile exclusiv online (prin Zoom, Google Meet sau Skype/Teams) si de atunci absentele cursantilor s-au redus semnificativ fata de cursurile traditionale, cu prezenta fizica. Cursantii au astfel mai mult timp pentru efectuarea temelor. Cursurile online pot fi foarte interactive, daca sunt organizate cum trebuie si daca cerintele tehnice sunt respectate.

7. Sunt cursurile online la fel de eficiente ca cele offline?

Cu siguranta. Este insa important sa alegeti un profesor competent si o platforma de invatare de calitate. Cu tehnologia moderna, cursurile online pot fi la fel de interactive ca cele offline. De asemenea, ai posibilitatea de a utiliza o varietate de instrumente digitale pentru a-ti imbunatati abilitatile de comunicare si de a exersa pronuntia.

8. Ce sfaturi aveti pentru cei care doresc sa invete limba germana online?

In primul rand, asigura-te ca alegi un profesor calificat si o platforma de invatare de incredere. Exerseaza cat mai mult posibil, in special in ceea ce priveste pronuntia si gramatica. De asemenea, fii perseverent si nu te descuraja in cazul in care intampini dificultati, pentru ca invatarea unei limbi noi poate fi un proces dificil si complex. Incearca sa te implici cat mai mult in procesul de invatare, asculta muzica si urmareste filme in limba germana, converseaza cat mai mult in limba germana. De asemenea, nu ezita sa ceri ajutor de la profesorul tau si sa repeti constant notiunile invatate.

9. Este dificil sa inveti limba germana?

Depinde de nivelul de motivatie si de timpul pe care il aloci studiului. In general, limbile straine necesita multa practica si rabdare, dar cu un plan de invatare eficient si cu multa dedicare, oricine poate invata limba germana.

10. Cum se poate imbunatati fluenta in limba germana?

Exersatul este cheia! Incepeti cu propozitii si cuvinte simple, apoi incercati sa va imbunatatiti ritmul de pronuntie si sa treceti treptat la fraze din ce in ce mai complexe, pe care sa le repetati cu voce tare de mai multe ori. Inregistrati-va pronuntia pe telefon si reascultati de mai multe ori. Ascultati muzica si urmariti filme in limba germana pentru a va obisnui cu sunetele si intonatia. In timp, veti vedea o imbunatatire semnificativa a fluentei in limba germana.

11. Ce fel de exercitii sunt cele mai bune pentru a invata limba germana?

Exercitiile de gramatica sunt foarte importante in invatarea limbii germane, alaturi de partea conversationala. In plus, este important sa exersati notiunile de gramatica in context, adica sa aplicati regulile gramaticale in cadrul unor situatii si conversatii reale, utile in viata de zi cu zi.

12. Cum poate un cursant sa se pregateasca pentru examenele de limba germana?

In primul rand, este important sa aloci suficient timp pentru invatare si efectuarea temelor. Invata regulile gramaticale, dezvolta-ti vocabularul si comunica in limba germana, cu ajutorul unui partener de conversatie sau cu ajutorul unui profesor. De asemenea, poti folosi materiale specifice pentru pregatirea examenelor, cum ar fi modele de teste sau exercitii de gramatica. Cu o pregatire adecvata si multa implicare, vei fi pregatit sa obtii rezultate bune la examenele de limba germana.

CE SPUN CURSANTII despre cursurile si meditatiile online de limba germana

Testimoniale si recenzii: Profesoara germana online